XM42: high-tech disznópörzsölő

xm42_01.jpgA napi hírek, az időszerű történések egyre aggasztóbbak. A vándorló népek önbizalma és merészsége nőttön nő, a velük szemben eljárni hivatott rendfenntartók tanácstalan, riadt nyulakként viselkednek. A látszat csalhat, mégis úgy látom, mintha az illegális bevándorlók csicskáztatnák a rendőröket ahelyett, hogy gyűjtőtáborban várnák ügyük elbírálását. A rendőrök tehetetlenségét figyelve egyben biztos vagyok: alkalmatlanok a feladatra. Egyre inkább foglalkoztat, hogyan védekezhetek eredményesen azok ellen, akik hordákba verődve, engedély nélkül hatolnának be hozzám. Nehéz ügy, mert a magyar törvények tiltják a hatékony önvédelmet - mintha elsődlegesen a támadó testi épségét védenék. xm42_03.jpgMajdani szavazóbázisuk kiterjesztése érdekében jövőbelátó politikusok befogadhatnak népes vándorcsaládokat, de mit tehet a védekezés hatásfokát növelő eszközök használatától eltiltott átlagpolgár azon felül, hogy birka módra megadja magát a legújabb kori népvándorlás nem kívánatos mellékhatásának? Ügyeskedik, kiskaput keres, jogszabályokat böngész, netán törvényt sért. Szegény ember vízzel főz - jöjjön hát a kiskapu keresése, a praktikus, lehetőség szerint megfizethető, a civil támadókat megfutamító megoldás: disznópörzsölő engedély nélkül tartható. Ennek speciális változata közelharcban is jó szolgálatot tesz. xm42_05.jpgAz XM42 hatótávolsága 6-7 méter közötti, tehát nem kell a disznót közvetlen közelről pörzsölni, biztonságos távolságról gyakorolható a művelet. Még ha lángszórónak nevezem is, akkor sem alkalmas lőfegyverrel támadó banditák ellen, ezért abban kell reménykednem, hogy mifelénk nem az iszlám militáns csoportjai portyáznak majd, hanem csupán henteskéssel felszerelt, harcias, civil muzulmánok. Velük szemben az eszköz hatásos lehet, hacsak ki nem derül róluk, hogy a tűztől sem félnek. Fanatikusoknál nem lehet tudni.

 

Amíg a muzulmán siserehad fel nem dúlja az államhatalom intézményrendszerét, addig a magyar törvények betartását felügyelő hivatalok packázására számítani kell, de velük szemben elegendőnek bizonyulhat a jogászkodás: ellentmondás, kifogás, fellebbezés, paragrafusok. Remek összefoglalót találtam a lángszóró jogállásáról a Kaliber magazin digitális változatában.[1] A lényeg: nem lőfegyver, nem tűzfegyver és nem is légfegyver. A lángszóróra vonatkozó jogszabályok csak a gyártását, forgalmazását és engedélyezését taglalják, megszerzését és birtoklását nem. Ugyanígy hiányzik a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök felsorolásából a vonatkozó kormányrendeletben. Ha egy szaklapban egy szakjogász hatályos jogszabályokra hivatkozva ezt az anyagot teszi közzé, akkor az nagy eséllyel helytálló.
A hadviselő felek magatartását korlátozó genfi egyezmények tiltják lángszóró bevetését, de ez a hadjogi dokumentum civilek lángszóróbirtoklását és -használatát nem szabályozza. Elméletileg. A gyakorlatban szép példáját láthatjuk a magyarországi jogbizonytalanságnak abban az ügyben, amikor valaki bement a boltba, majd ott megvásárolt egy hatástalanított lángszórót. Előzetesbe került, mert az ügyész úgy látta, hogy ezzel a cselekménnyel törvényt sértett.
A lángszóró tehát forró téma jogi szemszögből is, ezért a multifunkciós disznópörzsölő birtokolása terén - ahogy a Kaliber magazin szakírója is javasolja - fokozott óvatossággal kell eljárni.

Aki nem hiszi, járjon utána.


[1]: Lángszóró témában a tengerentúli testvérmagazinban is van olvasnivaló: Recoil



További gondolatok a népvándorlásról:

A galamb eredendően kedves jószág
Migráció vagy invázió? Gumival vagy anélkül?
Kesztyűs kézzel
Szidtad az anyámat? Sebaj.
Cipővel mecsetbe? Azt próbáld meg, gyaur!
Jár a szád? Rajzolgatsz? Halállal lakolsz, gyaur!
Magyarország iszlámosodása folyamatban van