Állatias ösztönlények igazgatnak

A nők lelke szép, a férfiaké kevésbé. A nők szelídek, a férfiak erőszakosak. Kedvesség áll durvasággal, törékeny a vaskossal szemben, és nem feledkezhetek meg a férfiak harcos jellegétől eltérő női félénkségről sem. Nem szélsőségeket vizsgálva, mert hallottam történetét annak, amikor a kick-box bajnok feleség válófélben rettenetesen elpáholta férjét, de nem ez a megszokott felállás.

Az emancipáció lelkes hívei nehezen fogadják el a nők természettől rendelt küldetéséből, és a nemek közötti, szintén természetes különbségekből fakadóan eltérő szerepeket. Viselkedésük a szakszervezetek béremelést, és a munkaidő csökkentését kiharcolandó makacs, néhol zsarolásba hajló hőzöngésére hasonlít. Akkor működik jól a világ, ha mindenki azzal foglalkozik, amihez igazán ért. Vajon miért akarnak a nők férfi módra élni? Nincs szükség erre, hisz nem vagyunk egyformák.

A népesség statisztikai elemzésének grafikonon ábrázolt adatai gyakran vesznek fel Gauss-görbe alakzatot.normalitas1.jpgA haranggörbének is nevezett függvény az x tengelyen mutatott tulajdonság mérőszámaihoz rendelt, az y tengelyen leolvasható mennyiségeket ábrázolja, ahol a csúcsértéket a csontig hatolóan átlagos eredményű egyedek száma adja.
Kitörni az átlagot képviselő szürke tömegből - igény, az volna rá. Nem véletlenül torzítják el természetes megjelenésüket sokan, akik egyre vadabb módszerek alkalmazásával gyúrják külsejüket az átlagostól eltérővé. Ezért látok vidéki magyar települések utcáin is tájidegen, rasztahajú fazonokat, akik nem származási fajtajellegüknél fogva vették fel ezt a küllemet, hanem keményen megdolgoztatják érte a fodrászt. Különleges. Frizura, tetoválás, piercing. Ezek a külsőségek félreérthetetlenül árulkodnak viselőik szándékáról: szigmán kívüli eltérést mutatni az átlagtól.

A fenti ábra görbéjének alakításában nem jó baloldaliként részt venni, de a csúcson és annak közelében elhelyezkedni sem dicsőség. Vizsgálhatom az értelmi képességeket, az erőt, a gyorsaságot vagy akár a szociális érzékenységet, az előbbi megállapítás minden esetben érvényes. Létezik azonban olyan tulajdonság, ami alapján a középmezőnyhöz tartozva járhatok jobban. Az x tengelyen a rendszeres jövedelmet feltüntetve, az átlagtól jelentős mértékben - bármely irányban - eltérő értékeket adó polgárok iránt az adóhivatal rendszerint érdeklődést mutat. A nincstelen Lagzi Lajcsi éppúgy nem úszta meg a NAV vizsgálódását, mint ahogy rászálltak a pornómilliárdosra is, miközben a szerény jövedelmű átlagemberek megúszhatják a zaklatást, amennyiben nem adják vállalkozásra fejüket, nem indulnak zsíros közbeszerzési pályázatokon, és nem licitálnak földárveréseken.
A görbe bal szélét az átlaghoz képest legalább -3 szigma eltérésű jövedelemből tengődők adatai formálják, akik kénytelenek segélyekből, kukák fosztogatásából és koldulásból összeszedni a megélhetésre valót. Az x tengelyhez konvergáló jobb szélért viszont Várszegi Gáborok, Gattyán Györgyök, Somody Imrék adatai felelősek. Világviszonylatban ezt a szélsőséget erősítik a Rothschildok, Warburgok, Rockefellerek és néhány különösen tehetséges self-made man, mint például Elon Musk, akinek annyi ötlete van, hogy az elektromos autók tömeggyártása mellett már Mars-expedíció indításán dolgozik. Ez meglehetősen költséges mulatság, de ne irigyelje tőle senki, mert nem polgártársai adóbefizetéseinek lenyúlásából gazdagodott meg.

Örömmel olvasnám azt a hírt is, amiben egy nőnemű kortársam által tervezett és finanszírozott Vénusz-küldetésről tudósítanának, csakhogy erre még várnom kell. Túl forró a bolygó felszíne, egyelőre nem érdemes kolonizációs terveket dédelgetni. A nőknek így marad idejük küzdeni saját emancipációjukért, és addig is beilleszkedhetnek a hagyományos családmodellbe.
Esetleg kitúrják a férfiakat, és ők szerveznek utazást a Marsra. Szelíden, félénken, nőiesen.